S4 Premium Security Guards

Χρειάζεστε άμεση εξυπηρέτηση;  Καλέστε μας στο +30 2310 500 230

Συμβουλές και Οδηγίες

Προστασία σπιτιού: 10 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσετε πριν φύγετε διακοπές.

Στις χειμερινές διακοπές σας πρέπει να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο με ένα προστατευμένο σπίτι χωρίς ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Σαφώς πρέπει να προνοήσετε για την φύλαξη του σπιτιού σας και να τηρήσετε όσο μπορείτε τις επακόλουθες συμβουλές για να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς απρόοπτα. 

Κάμερες ασφαλείας για φύλαξη οικίας

1) Συναγερμός και κάμερες

Από την στιγμή που έχετε συναγερμό σπιτιού ή κάμερες ασφαλείας (CCTV), θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι τοποθετημένες σε σημείο κατάλληλο για την περιμετρική προστασία του σπιτιού σας και να τις ενεργοποιήσετε. Επίσης, θα ήταν καλό να ενημερώσετε την εταιρία security που ανήκετε για τον χρονικό διάστημα που θα λείπετε από το σπίτι.

2) Ανοιχτό ένα φως

Ακόμα μια λύση για την προστασία του σπιτιού σας από κλέφτες είναι πέρα απ το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας να αφήσετε ανοιχτό και ένα φως. Το φως θα ήταν καλό να βρίσκεται σε εμφανές σημείο για τους περαστικούς (πχ ορατό από την βεράντα). Το αναμμένο φως αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν άτομα στο σπίτι.

3) Social Media

Για την ασφάλεια του σπιτιού σας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ότι έχετε φύγει διακοπές. Οι κλέφτες και οι διαρρήκτες μην ξεχνάτε ότι είναι άνθρωποι σαν και εσάς και έχουν άμεση πρόσβαση στα social media και στις δημοσιεύσεις σας. Δυστυχώς, όταν αντιληφθούν ότι λείπετε από το σπίτι από μια ανάρτηση σας και ότι θα λείπετε και για μέρες, τους δίνεται το ελεύθερο να δράσουν ανενόχλητοι.

4) Τα σκουπίδια στο μπαλκόνι/αυλή

Μην ξεχάσετε να πετάξετε τα σκουπίδια σας που έχετε αφήσει στην αυλή ή το μπαλκόνι σας. Αν τα σκουπίδια σας βρίσκονται για μέρες έξω από το σπίτι είναι πολύ πιθανόν οι διαρρήκτες να καταλάβουν ότι λείπετε.

5) Το αυτοκίνητο σε εμφανές σημείο

Σε περίπτωση που φύγετε με άλλο μέσο πχ. Αεροπλάνο, το αμάξι σας θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στη κατοικία σας και σε εμφανές σημείο. Έχει παρόμοια αποτελέσματα με το να αφήσεις το φως ανοιχτό. Δηλαδή δίνετε την ψευδαίσθηση ότι το σπίτι κατοικείται.

6) Ένα άτομο εμπιστοσύνης

Αφήνετε πάντα ενήμερο ένα άτομο εμπιστοσύνης για το ότι θα λείπετε μέρες. Επίσης ενημερώστε και την εταιρεία σεκιούριτι σας ότι αυτό θα είναι το πρώτο άτομο για τυχόν απρόοπτες καταστάσεις.

7) Μην ξεχνάτε το γκαράζ

Το γκαράζ είναι ένα από τα σημεία που οι κλέφτες  χρησιμοποιούν για να μπουν στα σπίτια. Ακόμη και αν δεν μπορέσουν να μπουν μέσα στο σπίτι σας, είναι πιθανό να έχετε πολύτιμα πράγματα αποθηκευμένα εκεί. Είναι σημαντικό να σας γίνει συνήθεια να κλειδώνετε όλες τις πόρτες στο γκαράζ, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές.

8) Πάρτε χρηματοκιβώτιο

Στη περίπτωση που παραβιάσουν το σπίτι σας πρέπει να βεβαιωθείτε πως τα πιο σημαντικά αντικείμενα σάς θα προστατευτούν. Σε ένα χρηματοκιβώτιο μπορείτε να αποθηκεύσετε τα πάντα, από κοσμήματα εώς ζωτικής σημασίας έγγραφα. Χρειάζεται το χρηματοκιβώτιο που θα διαλέξετε να είναι πυρίμαχο, αδιάβροχο και πολύ βαρύ, ώστε ένας κλέφτης να μην μπορεί να το πάρει μαζί του. 

9) Ρυθμίστε τον Θερμοστάτη σας σε λειτουργία χαμηλής Θερμοκρασιας

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα μπορεί να προκαλέσουν πάγωμα των σωληνώσεων. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα όταν επιστρέψετε. Για να το αποφύγετε, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε στον θερμοστάτη, τη λειτουργιά χαμηλής θερμοκρασίας ή να τον ρυθμίσετε σε θερμοκρασία 8 -12 βαθμούς Κελσίου.

10) Αυτοματοποιήστε την οικία σας

Αν θέλετε να μετατρέψετε την οικία σας σε έξυπνο σπίτι, θα σας παρέχει τον έλεγχο των φώτων από μακριά ή προγραμματισμένα. Ταυτόχρονα, θα μπορείτε να επιβλέπετε τις κάμερες ασφαλείας οποιαδήποτε στιγμή και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις αν ενεργοποιηθούν οι συναγερμοί καπνού. Με την αυτοματοποίηση του σπιτιού σας εξασφαλίζετε ότι για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε γρήγορα, ώστε να αποτρέψετε τους πιθανούς κλέφτες.  

Χρειάζεστε μήπως περισσότερες συμβουλές ή εξειδικευμένες υπηρεσίες προστασίας και φύλαξης?

Επικοινωνήστε μαζί μας στο +30 2310 500230, στο [email protected]γ
ή λάβετε προσφορά με λίγα μόνο κλίκ εδώ: Αίτηση προσφοράς

Κατηγορίες Blog

Πρόσφατα άρθρα

Χρειάζεστε μήπως την βοήθεια των ειδικών;

Επικοινωνήστε μαζί μας εύκολα και γρήγορα με όποιο τρόπο προτιμάτε.
Ένα εξειδικευμένο μέλος της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσει άμεσα.