S4 Premium Security Guards

Χρειάζεστε άμεση εξυπηρέτηση;  Καλέστε μας στο +30 2310 500 230

Συμβουλές και Οδηγίες

Τι είναι το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και γιατί το χρειάζεται η επιχείρησή σας;

Είναι έτοιμη η επιχείρησή σας να αντιμετωπίσει μια έκτακτη ανάγκη; Εάν όχι, είναι καιρός να αναλάβετε δράση!

Στην πραγματικότητα οι έκτακτες ανάγκες και οι καταστροφές μπορούν να τύχουν στον οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Αυτό ισχύει και για τον επαγγελματικό σας χώρο. Όταν συμβεί μια καταστροφή (είτε ανθρωπογενής είτε από φυσικά αίτια) ή ένα ατύχημα στον χώρο εργασίας σας, μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Ως εργοδότης, είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι οι εργαζόμενοί σας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη κατάσταση. Αυτό απαιτεί σχεδιασμό και μεθόδους για να παρέχετε την καλύτερη ανταπόκριση κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης.

Στο σημερινό άρθρο, παρουσιάζουμε για ποιους λόγους είναι ωφέλιμο το να έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και σας βοηθούμε να ξεκινήσετε την προετοιμασία του για τον χώρο εργασίας σας.

Τι είναι μια έκτακτη ανάγκη στον χώρο εργασίας;

Μια έκτακτη ανάγκη στον χώρο εργασίας είναι μια κατάσταση που απειλεί τους εργαζόμενους σας, τους πελάτες σας ή όποιον μπορεί να βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο. Αναγκάζει να σταματήσουν ή να ανασταλούν οι λειτουργίες της εταιρείας. Μπορεί επίσης, να προκαλέσει ζημιές στην περιουσία σας ή ακόμα και στο περιβάλλον.

Οι έκτακτες ανάγκες μπορούν να δημιουργηθούν είτε από ανθρώπινο λάθος είτε από φυσική καταστροφή, και περιλαμβάνουν όλες τις καταστροφές όπως σεισμούς, τυφώνες, καταιγίδες, πλημμύρες, πυρκαγιές, χημικές διαρροές, απελευθέρωση βιολογικών παραγόντων, εκρήξεις, κλοπές, διαρρήξεις και διάφορους άλλους τύπους κινδύνων.

Γιατί χρειαζόμαστε ένα Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης(ΣΕΑ);

Αρκούν μόνο μερικά δευτερόλεπτα για μια έκτακτη κατάσταση να επιδεινωθεί και να ξεφύγει από τον έλεγχο. Με ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αντί να προσπαθείτε να βρείτε τα καλύτερα πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση μιας καταστροφής ή ατυχήματος, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σας παρέχει συγκεκριμένες οδηγίες για το τι μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Κατά το σχεδιασμό ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης, οι ειδικοί ασφαλείας συνήθως προβλέπουν την πλειονότητα αυτών των εκτάκτων αναγκών και προετοιμάζονται για την αντιμετώπισή τους. Επιπλέον, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει οδηγίες για το πώς να χειριστείτε άλλες απρόβλεπτες καταστάσεις.

Είτε δημιουργείτε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης λόγω νόμων και κανόνων που έχουν θεσπιστεί για την ασφάλεια των πολιτών, είτε για να πληροίτε την εταιρική σας πολιτική, ένας λεπτομερής σχεδιασμός που είναι άμεσα προσβάσιμος από όλους μπορεί να μεγιστοποιήσει την σωστή αντίδραση και να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις στους εργαζομένους, την ιδιοκτησία σας και το περιβάλλον.

Πέντε βασικά στοιχεία ενός σχεδίου αντίδρασης σε έκτακτη ανάγκη:

Πρόληψη – Διακόψτε, αποφύγετε ή εμποδίστε μια πραγματική ή επικείμενη απειλή.

Προστασία – Προστατεύστε τους εργαζομένους, τους πελάτες, τους επισκέπτες, το κοινό, τα περιουσιακά στοιχεία και την υποδομή από απειλές και κινδύνους.

Ελαχιστοποίηση – Μειώστε τον πιθανό κίνδυνο για απώλεια περιουσιακών στοιχείων, αλλά ακόμα και ανθρώπινων ζωών, μειώνοντας τις απειλές, τους κινδύνους και τα ρίσκα.

Ανταπόκριση – Ανταποκριθείτε γρήγορα και αποτελεσματικά για να προστατέψετε την περιουσία σας και να παρέχετε βοήθεια στους εργαζομένους κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης κατάστασης.

Ανάκαμψη – Επικεντρωθείτε στην έγκαιρη αποκατάσταση των υποδομών για να συνεχίσετε τις εργασίες σας το συντομότερο δυνατόν.

Κύρια οφέλη του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης (ΣΕΑ):

1.Εξασφαλίζει την αντοχή της επιχείρησης στον χρόνο

Η επιχείρησή σας υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί με μια έκτακτη ανάγκη. Πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, ξεπερνώντας οποιαδήποτε εμπόδια προκύπτουν. Ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης σας βοηθά να το πετύχετε αυτό. Σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε απρόσμενη κατάσταση και να ανακάμψετε το συντομότερο δυνατόν.

2. Βοηθά την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει στην αγορά

Ένα ΣΕΑ σας δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας. Με ένα ΣΕΑ, στέλνετε υποσυνείδητα το μήνυμα ότι η επιχείρησή σας είναι εξοπλισμένη να ανταποκριθεί, ανεξάρτητα από τα εμπόδια που αντιμετωπίζει. Αυτό δημιουργεί εμπιστοσύνη μεταξύ των πελατών και των επενδυτών σας, βοηθώντας σας να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας.

3. Αυξάνει την διάθεση του Προσωπικού

Οι υπάλληλοί σας είναι πιθανότατα πιο διατεθειμένοι να σας εμπιστευτούν όταν γνωρίζουν τα μέτρα που έχετε λάβει για να τους προστατεύσετε κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης. Παραμένουν πιστοί στην εταιρεία σας και καταβάλλουν τις καλύτερες προσπάθειές τους.

4. Βελτιώνει την Επικοινωνία

Κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, η ξεκάθαρη επικοινωνία αποτελεί το κλειδί για την ελαχιστοποίηση των απωλειών. Με ένα ΣΕΑ, μπορείτε να λάβετε καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες σας, όταν η επιχείρησή σας παραμένει κλειστή για μερικές ημέρες λόγω μιας φυσικής καταστροφής.

Η καλή  επικοινωνία με τους υπαλλήλους και τους πελάτες σας, βελτιώνει τις πιθανότητες να επανέλθει η επιχείρησή σας γρήγορα μετά από μια έκτακτη ανάγκη.

5. Αυξάνει την αξία της επιχείρησής σας

Η αξία κάθε επιχείρησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητά της να επιβιώσει, ακόμα και μετά από καταστροφές. Με ένα πολύ καλά οργανωμένο ΣΕΑ, βελτιώνετε την αξία της επιχείρησής σας, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα για μελλοντικές επενδύσεις. Αυτό βοηθά όταν προσπαθείτε να συγκεντρώσετε κεφάλαια ή να λάβετε δάνειο.

6. Πάνω απ ‘όλα, σας παρέχει την απαραίτητη ηρεμία

Οι επιχειρηματίες είναι πάντα ανήσυχοι για την ασφάλεια και την προστασία της επιχείρησής τους. Με ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης  (ΣΕΑ), μπορείτε να βάλετε ένα τέλος ανησυχίες σας για το τι συμβαίνει στην επιχείρησή σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή καταστροφής. Μπορείτε να είστε ήσυχοι, γνωρίζοντας ότι έχετε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σας για την προστασία και τη αντοχή της επιχείρησής σας, ακόμα και μετά από μια έκτακτη ανάγκη.

Κατηγορίες Blog

Πρόσφατα άρθρα

Χρειάζεστε μήπως την βοήθεια των ειδικών;

Επικοινωνήστε μαζί μας εύκολα και γρήγορα με όποιο τρόπο προτιμάτε.
Ένα εξειδικευμένο μέλος της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσει άμεσα.