S4 Premium Security Guards

Χρειάζεστε άμεση εξυπηρέτηση;  Καλέστε μας στο +30 2310 500 230

Συμβουλές και Οδηγίες

Πώς να κάνετε τους εργαζομένους σας να ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας

Γνωρίζετε ότι η ασφάλεια παίζει σημαντικό ρόλο στον χώρο εργασίας σας, όμως καταλαβαίνουν οι υπάλληλοί σας την αξία της; Έχετε διαθέσει αρκετό χρόνο και πόρους για να δημιουργήσετε ένα πλήρες πρότυπο ασφαλείας στο χώρο εργασίας σας αλλά δεν βλέπετε ανταπόκριση από τους υπαλλήλους σας; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε τους τρόπους που θα τους προσεγγίσετε, ώστε να τους πείσετε να ακολουθούν τους κανόνες.

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί τρόποι για να εξασφαλίσετε ότι θα τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας από το προσωπικό σας.

Οι 5 καλύτεροι τρόποι για την παρότρυνση των εργαζομένων σας

  1. Ενσωματώστε την νοοτροπία της ασφάλειας ως χαρακτηριστικό κομμάτι της επιχείρησης σας

Από την στιγμή που προσλαμβάνετε έναν νέο εργαζόμενο, θα πρέπει να καταλάβει ότι η ασφάλεια είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της επιχείρησης σας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την κατάλληλη εκπαίδευση για την ασφάλεια του νέου εργαζόμενου, διασφαλίζοντας ότι ακολουθούνται τα πρωτόκολλα εκπαίδευσης κατά την διάρκεια της εργασίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενσωματώσετε την νοοτροπία της ασφάλειας διοργανώνοντας καθημερινές ή εβδομαδιαίες συζητήσεις για τα θέματα ασφαλείας στον χώρο των εργαζομένων.

  1. Η επίτευξη τήρησης των κανόνων ασφάλειας ξεκινά από την ηγεσία

Για να κεντρίσετε το ενδιαφέρων των εργαζομένων σας ώστε να τηρούν τα πρότυπα ασφαλείας, χρειάζεστε την αλληλεπίδραση και της ομάδας ηγεσίας σας.  Όταν τα ανώτερα στελέχη δίνουν το σωστό παράδειγμα, τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες συμμετοχής του υπόλοιπου προσωπικού. Οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι ασφαλείας πρέπει να παρέχουν συνεχή ενημέρωση στους εργαζομένους σχετικά με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Επίσης, πρέπει να διαθέτουν χρόνο για τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά ώστε να παρέχουν την κατάλληλη σε κάθε περίπτωση ενημέρωση.

Επιπλέον, αν ένας διευθυντής αντιληφθεί ότι κάποιος εργαζόμενος δεν ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας, δεν πρέπει να τον τιμωρήσει. Αλλά, να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο να εκπαιδεύσει τον ίδιο και τους συναδέλφους του, σχετικά με το πώς και γιατί πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

  1. Η συχνή ενημέρωση είναι προτιμότερη από την τιμωρία

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με την συμπεριφορά των εργαζομένων τονίζουν ότι το κίνητρο και η συχνή ενημέρωση είναι πιθανότερο να κάνουν έναν εργαζόμενο να ακολουθεί τις συγκεκριμένες οδηγίες. Εάν θέλετε να τηρούνται οι πρακτικές ασφάλειας, θα μπορούσατε να επιβραβεύετε τον εργαζόμενο που ακολουθεί κατά γράμμα τους κανόνες και ταυτόχρονα να δείχνετε την ικανοποίησή σας προς το πρόσωπό του. Αυτό μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως ένα τιμητικός τίτλος π.χ. “Εργαζόμενος του Μήνα” ή ένα χρηματικό κίνητρο όπως τη παροχή μπόνους.

Με αυτό τον τρόπο, αυξάνεται η ικανοποίηση των εργαζομένων γιατί φαίνεται να εκτιμάται η σωστή εργασία τους στα πλαίσια που έχουν οριστεί από την διοίκηση για την ασφάλεια και αποδοτικότητα τους.

  1. Βελτιώστε το πρόγραμμα ασφαλείας σας βασιζόμενοι στα σχόλια των εργαζομένων

Όταν δέχεστε σχόλια από τους εργαζομένους σας σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να κάνετε αλλαγές βασιζόμενοι σε αυτά. Όταν προτείνει ένας εργαζόμενος μια καλή ιδέα, πρέπει να τον ενημερώσετε ότι θα λάβετε υπόψη τη γνώμη του και αν μπορεί να υλοποιηθεί, να την ενσωματώσετε στον τρόπο εργασίας.

Αντίστοιχα, εάν αρκετοί από τους εργαζομένους σας δεν είναι ικανοποιημένοι με ένα συγκεκριμένο κομμάτι της υλοποίησης των κανόνων ασφαλείας, είναι αναγκαίο να βρείτε τρόπους για να το αλλάξετε και να το βελτιώσετε. Όταν ο εργαζόμενος αισθάνεται ότι η διοίκηση ακούει πραγματικά τις ανησυχίες του και λαμβάνει τις σωστές δράσεις, τότε ενθαρρύνεται παραπάνω ώστε να ακολουθεί τους κανόνες.

  1. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμβάλουν στην δόμηση του προτύπου ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι είναι πιθανότερο να ακολουθήσουν τις διαδικασίες ασφαλείας όταν συμμετέχουν σε αυτές από την αρχή. Πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο σε αυτες και όχι απλώς να είναι παθητικοί αποδέκτες των κανόνων. Το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί αυτό είναι να υπενθυμίζονται οι επιπτώσεις της μή τήρησης της ασφάλειας στον χώρο εργασίας, όχι μόνο στους ίδιους αλλά και στους συναδέλφους τους.

Για την τήρηση του προτύπου ασφαλείας, οι εργαζόμενοι σας πρέπει να δεσμευτούν να  ακολουθούν τους κανόνες σε καθημερινή βάση. Κάνοντας την ασφάλεια ένα ουσιαστικό κομμάτι της επιχείρησης σας, εξασφαλίζετε ότι οι εργαζόμενοι σας την ακολουθούν πιστά. Χρησιμοποιήστε αυτές τις στρατηγικές για να είναι η ομάδα σας συνειδητοποιημένη για την σημασία της ασφάλειας, ώστε να πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Κατηγορίες Blog

Πρόσφατα άρθρα

Χρειάζεστε μήπως την βοήθεια των ειδικών;

Επικοινωνήστε μαζί μας εύκολα και γρήγορα με όποιο τρόπο προτιμάτε.
Ένα εξειδικευμένο μέλος της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσει άμεσα.