S4 Premium Security Guards

Χρειάζεστε άμεση εξυπηρέτηση;  Καλέστε μας στο +30 2310 500 230

Συμβουλές και Οδηγίες

Τα 8 πιο ισχυρά χρηματοκιβώτια και θυρίδες ασφαλείας στον κόσμο

 

  1. Fort Knox

Σχεδιάζετε να εισβάλετε στο Fort Knox; Αρχικά, σκαρφαλώστε τους γύρω τεράστιους φράχτες-δύο από αυτούς είναι ηλεκτρικοί- και στην συνέχεια διασχίζετε τους ένοπλους φρουρούς security που φυλάσσουν την περίμετρο. Φροντίστε να αποφύγετε τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV). Προσοχή, μην χάνετε χρόνο προσπαθώντας να γκρεμίσετε τους τοίχους από γρανίτη, είναι ανώφελο αφού έχουν πάχους 1,2 μέτρα και συγκρατούνται από 750 τόνους ενισχυμένου χάλυβα. Ωστόσο, αφού περάσετε μερικά ακόμα συστήματα ασφαλείας θα βρεθείτε στην πόρτα του θησαυροφυλακίου των 22 τόνων. Εκεί αρχίζουν τα πράγματα να δυσκολεύουν λιγάκι, αφού για να το ανοίξετε χρειάζεται ένας συνδυασμός. Όχι τόσο απλός. Χρειάζεται να βρείτε όλο το προσωπικό που ξέρει μόνο απο ένα μέρος του κωδικού ασφαλείας-κανείς δεν τον ξέρει ολόκληρο-.Και αφού ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο, 5.000 τόνοι χρυσού σε περιμένουν. Αλλά για περίμενε , θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι έξω θα σας περιμένουν 30.000 στρατιώτες από το στρατόπεδο του Fort Knox.

Fort Knox, ένα απο τα πιο ασφαλή κτήρια στον κόσμο.
Fort Knox, ένα απο τα πιο ασφαλή κτήρια στον κόσμο.
  1. Svalbard Global Seed Vault

Το Svalbard Global Seed Vault είναι μια  «υπέρ» ασφαλή εγκατάσταση για την αποθήκευση σπόρων στο νησί Spitsbergen, κατασκευασμένη για να αντέχει στις δοκιμασίες του χρόνου – και την πρόκληση των φυσικών ή ανθρώπινων καταστροφών. Εκεί φυλάσσει σήμερα πάνω από 500.000 είδη φυτών από όλο τον κόσμο. Βρίσκεται 118 μέτρα κάτω από ένα σκανδιναβικό βουνό και τα 3 θησαυροφυλάκια του είναι 620 μίλια νότια του Βόρειου Πόλου και προστατεύονται από εκατοντάδες μίλια ωκεανού και από χιλιάδες πολικές αρκούδες. Είναι τόσο βαθύ, που παραμένει ανθεκτικό σε πυρηνικές εκρήξεις και στους μεγαλύτερους σεισμούς. Και συγχρόνως βρίσκεται 130 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, για να μένει ασφαλές από οποιαδήποτε πιθανή αύξηση της στάθμης του ωκεανού. Μέσα έχει 3 θησαυροφυλάκια που βρίσκονται πίσω από 4 τεθωρακισμένες πόρτες. Και όπως καταλαβαίνετε, το κλειδί δεν το βρίσκεις κάτω από το πατάκι.

 

3. Cheyenne Mountain

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το Cheyenne Mountain κρατάει τους εργαζόμενους του πλήρως ασφαλείς, αφού εργάζονται πίσω από δύο πόρτες 25 τόνων η κάθε μία , οι οποίες παραμένουν ανθεκτικές σε έκρηξη 30 μεγατόνων. Για την καλύτερη κατανόηση, το Fat Man –η βόμβα που εξερράγη στο Ναγκασάκι– θα χρειαζόταν να εκραγεί 20 φορές για να την σπάσει. Τα γραφεία εκεί είναι θαμμένα 610 μέτρα κάτω από το βουνό περιτριγυρισμένα από γρανίτη. Εκεί μέσα ο αέρας είναι ο καθαρότερος στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει επειδή επεξεργάζεται από ένα σύγχρονο σύστημα χημικών, βιολογικών και πυρηνικών φίλτρων. Ωστόσο δεν είναι παράξενο που η Cheyenne προστάτευε το Κέντρο Προειδοποίησης πυραύλων των ΗΠΑ στον ψυχρό πόλεμο.

Το 'κούφιο' βουνό Cheyenne και ένας φρουρός security που φυλάει την είσοδο.
Το ‘κούφιο’ βουνό Cheyenne και ένας φρουρός security που φυλάει την είσοδο.

 

  1. Iron Mountain

Τι απέγιναν τα απομεινάρια της πτήσης 93, η original φωτογραφία του Αϊνστάιν που βγάζει έξω τη γλώσσα του και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Έντισον για τη λάμπα φωτός; Όλα φυλάσσονται κάτω από το Iron Mountain. Στα 200 μέτρα κάτω από το έδαφος, αυτό το ορυχείο ασβεστόλιθου στεγάζει θησαυροφυλάκια ίσα με 158.000 τετραγωνικά μέτρα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ο καλύτερος πελάτης της και το 95% των κατόχων θησαυροφυλακίων είναι VIP πρόσωπα. Επίσης όλοι οι Warner Brothers, το Smithsonian Institution και το Corbis έχουν θησαυροφυλάκια εκεί. Χιλιάδες ιστορικές ηχογραφήσεις, παλιές φωτογραφίες και τα  πρωτότυπα films πολλών ταινιών στεγάζονται εκεί. Το Iron Mountain φιλοξενεί επίσης το Room 48-βάση δεδομένων που υποστηρίζει τις περισσότερες εταιρείες της Αμερικής-. Δύο επίπεδα φρουρών security προστατεύουν την είσοδο με ένα από τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, και λέγεται ότι παρακολουθούν τον χώρο με τους επισκέπτες τόσο καλά ώστε ακόμη και η TSA να τους ζηλεύει.

  1. Federal Reserve Bank of New York

  Η Federal Reserve Bank βρίσκεται στην Νέα Υόρκη. Πάνω από 270 δισεκατομμύρια δολάρια χρυσού κρύβονται σε μια θαμμένη τριώροφη αποθήκη. Το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού, δεν είναι αμερικανικό. Τα ξένα έθνη κατέχουν το 98% των αποθεμάτων. Αυτό συμβαίνει γιατί η FED είναι από τα πιο έμπιστα θησαυροφυλάκια στον κόσμο. Σε τελική ανάλυση, είναι 80 μέτρα κάτω από το έδαφος, περιτριγυρισμένο από συμπαγή βράχο και παρακολουθείται από έναν από τους πιο εκπαιδευμένους ελεύθερους σκοπευτές. Και τέλος, οι 540.000 ράβδοι χρυσού είναι κλειδωμένες πίσω από μια τεθωρακισμένη πόρτα 90 τόνων.

  1. Granite Mountain

Το Granite Mountain ιδρύθηκε το 1965 για να προστατεύει τη γενεαλογική βιβλιοθήκη της Εκκλησίας των Μορμόνων. Η βιβλιοθήκη είναι κρυμμένη 200 μέτρα κάτω από το βουνό. Η βιβλιοθήκη κατέχει 3,5 δισεκατομμύρια εικόνες – από απογραφές έως χαρτιά μετανάστευσης – σε μικροφίλμ. Τα αρχεία αποκτήθηκαν μέσω συμφωνιών με βιβλιοθήκες και εκκλησίες με τουλάχιστον 100 χώρες. Οι αρχειοφύλακες εκεί ψηφιοποιούν παλιά αρχεία, τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί σε sites. Η εγκατάσταση είναι ελεγχόμενη από συστήματα ασφαλείας, προστατεύεται από ένοπλους σεκιούριτι και μια πόρτα ασφαλείας ανθεκτική στις εκρήξεις-ζυγίζει 14 τόνους -. Υπάρχουν ωστόσο τεράστιες πιθανότητες να βρίσκεται εκεί μέσα το όνομα σας.

  1. Teikoku Bank, Hiroshima

 Όταν εξερράγη η βόμβα στη Χιροσίμα, η πόλη εξαλείφθηκε. Όμως στο κέντρο της πόλης, λίγο μακριά από το σημείο μηδέν, το θησαυροφυλάκιο της Teikoku Bank έμεινε άθικτο. Το εξωτερικό ήταν εντελώς καμένο, αλλά το εσωτερικό ήταν άθικτο. Η Mosler, η εταιρεία που δημιούργησε το χρηματοκιβώτιο, βρήκε το συμβάν ως μια μεγάλη ευκαιρία μάρκετινγκ, εκμεταλλευόμενη την τραγωδία για να διαφημιστεί για την ποιότητα των προϊόντων της. Ασφαλές? Σίγουρα.

 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ επιβλέπει την ασφάλεια του χρυσού
Η Βασίλισσα Ελισάβετ ξεναγείται σε μια υψίστης ασφαλείας εγκατάσταση φύλαξης χρυσού
  1. Bank of England Gold Vault

Το μεγαλύτερο θησαυροφυλάκιο του Ηνωμένου Βασιλείου και δεύτερο στο κόσμο στεγάζει τουλάχιστον 5.500 τόνους χρυσού. Η πόρτα ασφαλείας τους ανοίγει μόνο με ένα εξελιγμένου συστήματος ασφαλείας -αναγνώριση φωνής-.Η τράπεζα κρατάει κρυφό το πόσο βαριά είναι η πόρτα και πόσο βαθιά είναι κάτω από την γη το θησαυροφυλάκιο.

Ψάχνετε και εσείς μήπως συστήματα ασφαλείας:

https://s4guards.gr/upiresies-security/sustimata-asfaleias/

Επικοινωνήστε μαζί μας: +30 2310 500230  ή [email protected]

Κατηγορίες Blog

Πρόσφατα άρθρα

Χρειάζεστε μήπως την βοήθεια των ειδικών;

Επικοινωνήστε μαζί μας εύκολα και γρήγορα με όποιο τρόπο προτιμάτε.
Ένα εξειδικευμένο μέλος της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσει άμεσα.