S4 Premium Security Guards

Χρειάζεστε άμεση εξυπηρέτηση;  Καλέστε μας στο +30 2310 500 230

Συμβουλές και Οδηγίες

Κρατήστε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο: 4+1 Τρόποι

Το διαδίκτυο είναι κάτι που έχει κάνει την ζωή μας τρομερά καλύτερη.
Απεριόριστη γνώση και πληροφορίες για σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται στα χέρια σας μέσα σε δευτερόλεπτα, βέβαια αυτό κρύβει και πολλούς κινδύνους.
Φανταστείτε πόσο πιο επικίνδυνο είναι για τα παιδιά που ίσως είναι πιο ευάλωτα σε ερεθίσματα, σε μία περίοδο της ανάπτυξης τους που έχουν τρομερά μεγάλη περιέργεια. Ο έλεγχος μπορεί να χαθεί πολύ γρήγορα και το παιδί σας να καταλήξει να βρίσκεται σε προβληματικά μέρη του διαδικτύου, ή ακόμα και να γίνεται θύμα cyberbullying, χωρίς να το καταλάβετε.

Για αυτό έχουμε μαζέψει μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να γίνετε πιο σίγουροι για την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο.

1. Τοποθετήστε τις οθόνες σε σημειο που να έχετε οπτική επαφή

Τοποθετήστε τον υπολογιστή σε ένα κεντρικό σημείου του σπιτιου σας ουτε να μπορειτε να εχετε οπτική επαφή και να βλέπετε τι κανει το παιδί σας στο διαδικτυο. Για τις φορητές συσκευές μπορείτε να διαγράφετε τον κωδικο του wifi ώστε να μη μπορουν να εχουν προσβαση τα παιδια στο διαδικτυο χωρις να το γνωριζετε. Επίσης μπορείτε να κάνετε μαζί τους μια συμφωνία στο οτι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το tablet, τον φορητό υπολογιστή ή την κονσόλα παιχνιδιών στο δωμάτιο τους

Για τα μικρότερα παιδια μπορειτε επισης να ελεγχετε το ιστορικο περιηγησης τους στο διαδίκτυο ώστε να γνωρίζετε ποιους ιστότοπους επισκέπτεται. Αυτο βεβαια ειναι δυσκολοτερο οταν τα παιδια μεγαλωνουν γιατι γνωριζουν πως να επεξεργαστούν ή να διαγραψουν το ιστορικό τους περιήγησής τους.

2. Ενεργοποιήστε τα συστήματα ασφαλείας για παιδιά

Οι αθώες αναζητήσεις στο διαδίκτυο μπορούν να οδηγήσουν σε όχι και τόσο αθώα αποτελέσματα, επομένως είναι καλό να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε τους γονικούς ελέγχους/περιορισμούς στις αναζητησεις που προσφέρονται από προγράμματα περιήγησης ιστού αλλα και απο τον πάροχο του ιντερνετ στο σπιτι σας.

Για παράδειγμα η λειτουργία Φίλτρα Ασφαλούς Αναζήτησης  (SafeSearch Filters) της Google μπορεί να μπλοκάρει ιστοσελίδες με βίαιο ή σεξουαλικό περιεχόμενο. Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις (στο google κάτω αριστερά) > Ρυθμίσεις αναζήτησης και να επιλέξετε την ενεργοποίηση της.

Βεβαια η συγκεκριμένη λειτουργία δεν ειναι 100% αποτελεσματική αλλα σιγουρα θα βοηθησει να αποτραπεί σε μεγαλο βαθμο η πρόσβαση του παιδιού σας σε ακατάλληλο περιεχόμενο

3. Προστατέψτε την ιδιωτικότητά τους

Εάν το παιδί σας χρησιμοποιεί συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να γνωρίζει και τον κινδυνο δημοσιοποίησης προσωπικών πληροφοριών ή φωτογραφιών. Αν δεν κατανοεί τους κινδυνους δημοσιευσης τέτοιων στοιχείων και τις πιθανές συνέπειες που μπορεί να έχει, θα πρέπει να αφιερώσετε λιγο χρονο και να του εξηγήσετε τους λόγους, ώστε να είναι προσεκτικοί με αυτα που δημοσιευουν και μοιράζονται στο ιντερνετ

Ρωτηστε τα παιδια σας, πριν δημοσιεύσουν κατι, αν θα έδιναν τις πληροφορίες τους όπως όνομα, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, email, το σχολείο που φοιτούν ή μια φωτογραφία σε έναν άγνωστο. Εάν η απάντηση τους είναι όχι, θα καταλάβουν οτι δεν πρεπει να τα δημοσιεύουν.

4. Μάθετε τα παιδιά σας να κρύβουν την τοποθεσία τους

Οι περισσότερες εφαρμογές, τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και οι περισσότερες συσκευές, διαθέτουν λειτουργία αναγνώρισης τοποθεσίας που κανουν δημόσια διαθέσιμη την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο. Αυτες οι λειτουργίες θα πρεπει να ενεργοποιηθούν για προφανεις λογους ασφαλειας.

Επίσης, οι φωτογραφίες περιέχουν πληροφορίες σχετικά με την ώρα, την ημερομηνία και τις συντεταγμενες στο χάρτη, οι οποίες μπορούν να αποκαλύψουν περισσότερα απ όσα θα θέλατε να είναι δημόσια στο ίντερνετ.

Ορισμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα αφαιρουν αυτόματα αυτα τα δεδομένα αλλα όχι όλα. Οπότε, καντε μια ερευνα με τους τροπους που μπορείτε να τα διαγράψετε πριν δημοσιευτούν

5. Παρακολουθήστε πως διαχειριζονται τον χρόνο τους στο ιντερνετ

Ο εθνικός οργανισμός υγείας της Αυστραλίας συνιστά τα παιδια 5 με 17 ετών να μην είναι περισσότερες από 2 ώρες την ημέρα μπροστά από μία οθόνη. Επομένως, ειναι καλο να παρακολουθείτε τον χρονο που ξοδευουν στο διαδικτυο τα παιδια σας και ιδιαιτερα στα παιδια μικρότερης ηλικίας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αποκτήσουν κακες συνηθειες στον υπολογιστή.

Προσπαθήστε να συμφωνήσετε μαζί τους να κάθονται 30-40 λεπτά τη φορά το πολύ βαζοντας χρονομετρο.
Να ειστε αυστηροι σχετικά με το χρονικό πλαισιο.

Επισης, θα μπορούσατε να απενεργοποιείτε το οικιακο wifi κάθε βράδυ ώστε όλοι να έχουν ένα time out από το διαδίκτυο.

Η S4 premium security guards δημοσιεύει συχνά άρθρα με συμβουλές γύρω απο την ασφάλεια. Ρίξτε μια ματιά εδώ.

Κατηγορίες Blog

Πρόσφατα άρθρα

Χρειάζεστε μήπως την βοήθεια των ειδικών;

Επικοινωνήστε μαζί μας εύκολα και γρήγορα με όποιο τρόπο προτιμάτε.
Ένα εξειδικευμένο μέλος της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσει άμεσα.