S4 Premium Security Guards

Χρειάζεστε άμεση εξυπηρέτηση;  Καλέστε μας στο +30 2310 500 230

Συμβουλές και Οδηγίες

5 Χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου φύλακα ασφαλείας

Εμπορικά κέντρα, supermarket, εταιρικά κτίρια και άλλες επιχειρήσεις απασχολούν φύλακες  ασφαλείας για να είναι οι πελάτες τους ασφαλείς και να αποτρέπουν τους κλέφτες από το να στοχοποιούν τις επιχειρήσεις τους. Η απλή παρουσία ενός φύλακα ασφαλείας είναι συχνά αρκετή για να αποτρέψει κλοπές, βανδαλισμούς ή βίαιες καταστάσεις από το να συμβούν. Χωρίς τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και την εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας, οι πολίτες θα διέτρεχαν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν σοβαρές απειλές για την προσωπική τους ασφάλεια στην καθημερινότητά τους. Εάν σκέφτεστε να εργαστείτε ως φύλακας ασφαλείας, πιθανότατα γνωρίζετε τις πολλές επιλογές που προσφέρει ο τομέας σε άτομα με συγκεκριμένα προσόντα. Οι φύλακες ασφαλείας χρειάζονται σχεδόν σε κάθε τύπο επιχείρησης. Επίσης μπορούν να χτίσουν μια σπουδαία καριέρα με πολύ καλές αποδοχές για όσους διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα.

Παρακάτω παραθέτουμε τα 5 βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να έχει ένας πετυχημένος φύλακας ασφαλείας:

1.Ειλικρίνεια

Οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν φρουρούς ασφαλείας για να διατηρούν τα πολυτιμότερα περιουσιακά τους στοιχεία ασφαλή. Είτε πρόκειται για ακριβά εμπορεύματα, χρήματα, τους υπαλλήλους τους ή τους πελάτες τους, ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης πρέπει να αισθάνεται σίγουρος ότι μπορεί να εμπιστευτεί τους φύλακες που έχει προσλάβει.

Οι μη έντιμοι φύλακες ασφαλείας μπορεί να αποτελέσουν μεγάλο κίνδυνο για τους ιδιοκτήτες  επιχειρήσεων. Ένας φύλακας που χρησιμοποιεί το ρόλο του για να κλέψει από ένα πελάτη του, θα κοστίσει πολύ στην φήμη της εταιρείας και μπορεί να προκαλέσει πολλά άλλα προβλήματα μακροπρόθεσμα. Επίσης ένας φύλακας που εν γνώσει του επιτρέπει σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα να εισέλθουν σε ένα χώρο που δεν επιτρέπεται για τον οποιοδήποτε υπάρχει περίπτωση να θέσει την επιχείρηση σε κίνδυνο η οποία μπορεί έρθει αντιμέτωπη με σοβαρές ευθύνες. Αντίθετα ένας έντιμος φύλακας ασφαλείας θα ενεργεί πάντα με ακεραιότητα και θα θέτει πρώτα το συμφέρον του πελάτη του.

2. Αξιοπιστία

Επιτυχημένος φύλακας ασφαλείας είναι αυτός στον οποίο μπορεί κανείς να βασιστεί για να κάνει τη δουλειά του και να νιώθει βέβαιος ότι την κάνει καλά. Να φτάνει στην ώρα του και να εργάζεται σκληρά κατά τη διάρκεια της βάρδιας του. Εξάλλου, η ασφάλεια είναι αποτελεσματική μόνο όταν ο φύλακας είναι παρών, σε εγρήγορση και προετοιμασμένος για κάθε απειλή που μπορεί να προκύψει. Σε κάθε δουλειά η αξιοπιστία είναι το κλειδί. Ωστόσο, όταν πρόκειται για ασφάλεια, ένας φύλακας που δεν εμφανίζεται ή φτάνει αργά μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στην επιχείρηση.

3. Ξεκάθαρη Επικοινωνία

Η δουλειά του φύλακα ασφαλείας είναι κάτι περισσότερο από την προστασία των ανθρώπων και της περιουσίας. Όταν ένας φύλακας ασφαλείας έχει να κάνει με ανθρώπους από ένα κοινό, ορισμένοι από αυτούς είναι έντιμοι πολίτες, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν παράνομα κίνητρα. Ο επιτυχημένος φύλακας ασφαλείας πρέπει να επικοινωνεί με ευγένεια και σεβασμό σε όλους αλλά και με αυστηρό ύφος ώστε να διασφαλίσει ότι οι κανόνες τηρούνται και ότι όλοι παραμένουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Επιπλέον, ένας φύλακας ασφαλείας θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνεί με σαφήνεια με τους ανωτέρους του, τον πελάτη και τις αρχές επιβολής του νόμου μετά από ένα συμβάν. Μπορεί επίσης να του ανατεθεί να συντάξει κατανοητή και εμπεριστατωμένη αναφορά ή να καταθέσει προφορικά στην αστυνομία ένα περιστατικό ασφαλείας.

4. Γρήγορη σκέψη & αντίδραση

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν και πότε μπορεί να προκύψει μια κατάσταση ασφαλείας. Συχνά αυτές οι καταστάσεις συμβαίνουν όταν δεν τις περιμένεις. Ένας επιτυχημένος φύλακας ασφαλείας πρέπει είναι πάντα σε εγρήγορση, προετοιμασμένος, ικανός και να σκέφτεται γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι καλύτεροι φύλακες μπορούν να αξιολογήσουν γρήγορα μια κατάσταση και να επιλέξουν να δράσουν με την καταλληλότερη επιλογή για την αποκλιμάκωση της έντασης αλλά και να εγγυηθούν με την αντίδρασή τους την ασφάλεια όλων. Οι καλά εκπαιδευμένοι φύλακες έχουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ενεργούν με αυτοπεποίθηση και να αντιμετωπίζουν κάθε απειλή ασφαλείας που μπορεί να εμφανιστεί

5. Ηγετική συμπεριφορά & ομαδικότητα

Η αποτελεσματική ασφάλεια είναι μια ομαδική προσπάθεια. Παρόλο που πολλοί φύλακες ασφαλείας εργάζονται φαινομενικά ανεξάρτητα στην πραγματικότητα συχνά αποτελούν μέρος μιας ομάδας ασφαλείας. Αυτή η ομάδα δεν περιλαμβάνει μόνο άλλους φρουρούς ασφαλείας, αλλά και τους πελάτες, το προσωπικό επιβολής του νόμου και οποιοδήποτε άλλο άτομο μπορεί να βρίσκεται στο χώρο.

Οι καλύτεροι φύλακες ασφαλείας κατανοούν ότι έχουν ηγετικό ρόλο, είναι άνετοι στο να δίνουν κατευθύνσεις και να παίρνουν αποφάσεις όταν αυτό χρειαστεί. Ωστόσο, κατανοούν επίσης ότι αποτελούν μέρος μιας ομάδας ασφαλείας και ότι μπορεί να χρειαστεί να λάβουν εντολές από άλλους για το καλό όλων των εμπλεκομένων.

Ειλικρίνεια, αξιοπιστία, ξεκάθαρη επικοινωνία, γρήγορη σκέψη & αντίδραση, Ηγετική συμπεριφορά & ομαδικότητα.

Παρόλο που αυτές οι ιδιότητες μπορούν να βρεθούν σε μερικούς από τους καλύτερους και πιο επιτυχημένους φύλακες ασφαλείας στον κλάδο, υπάρχουν πολλές άλλες που μπορούν να κάνουν έναν φύλακα ασφαλείας να ξεχωρίσει από το πλήθος. Η φυσική κατάσταση, η επαγγελματική κατάρτιση, η εξυπηρέτηση των πελατών και ο σεβασμός είναι μερικά μόνο από τα άλλα προσόντα που μπορούν να βοηθήσουν έναν φύλακα να εξελίξει την καριέρα του.

Ψάχνετε για επαγγελματίες φύλακες ασφαλείας;
Επικοινωνήστε με την S4 Guards – Υπηρεσίες Ασφαλείας & Φύλαξης κάνοντας κλίκ εδώ.

Κατηγορίες Blog

Πρόσφατα άρθρα

Χρειάζεστε μήπως την βοήθεια των ειδικών;

Επικοινωνήστε μαζί μας εύκολα και γρήγορα με όποιο τρόπο προτιμάτε.
Ένα εξειδικευμένο μέλος της ομάδας μας θα σας εξυπηρετήσει άμεσα.